Äntligen plantering av chokladblomman

Nog är det lite tidigt att plantera chokladblomman, Cosmos atrosanguineus, men de små rötter jag har sparat i sand (liksom dahlior) mår säkert bra av att få komma igång. Och det är ju så roligt att få komma igång. Blomman blir inte högre än 60 cm så den går bra att odla i kruka, och plats under belysning har jag gott om.

Rötter till chokladblomma (1)

Namnet kommer av den mörka rödbruna färgen och att den doftar så härligt av choklad och vanilj. Den odlas som dahlior och måste således sparas inomhus över vintern. HÄR kan du läsa om hur jag gör med förvaring i sand.

Chokladblomman Cosmos atrosanguineus mörkare(3)

Bilden ovan skulle man kunna tro är tagen med mitt nya Tamron makroobjektiv, men det har jag inte kommit igång med än. Mitt gamla teleobjektiv ger också skapliga bilder om man zoomar in mycket. Till våren måste jag vara igång med min nya kamera och Tamronobjektivet. Jag har bestämt mig för att läsa hela manualen innan jag använder kameran. Annars blir det aldrig av. Hoppas nu att chokladblommorna tar sig, så kan jag jämföra bilder!

Chokladblomman Cosmos atrosanguineus mörkare (1)

En reaktion på ”Äntligen plantering av chokladblomman

  1. Anonym

    Du är ordentlig du som läser manualen innan du använder din nya kamera! Skulle aldrig jag gjort haha. Det du kommer märka skillnad på din nya tamron och ditt gamla zoomobjektiv är att skärpan kommer vara kniskarp oavsett hur nära du går =)
    Chokladblomman…något säger mig att den fick nån utmärkelse för nått år sen? Minns jag fel? Det är faktiskt en blomma jag inte har nån erfarenhet av…
    Mvh

Kommentarer inaktiverade.