Bästa vinterblommande krukväxterna = orkidéer

Fram mot jul brukar mina orkidéer ha en massiv blomning. De har laddat upp med massor av solljus under sommaren och knopparna sväller under hösten.

Vita brudorkidéer

Jag gissar att du fattar att detta inte är mina orkidéer. Alla bilder är tagna i ett växthus i Keukenhof i Holland. Men jag brukar i alla fall ha ett par fönster fulla med blommande orkidéer. Brudorkidéer är bland det mest lättskötta man kan ha. Ungkarlsblomma skulle jag kalla det. Den ska ha vatten sällan och bara svag gödsel. Tål alltså att glömmas bort ett tag.

Orkidéer i Keukenhof

Nu när jag varit borta i tre veckor räknar jag med att orkidéerna står fräscha och fina och välkomnar mig. En gång i veckan har de fått vatten av min dotter. Förhoppningsvis någon duschning också. Innan jag åkte fyllde jag också vatten i luftfuktarna som jag har på elementen.

DSC_0170

Cymbidium som fyller denna magnifika ljuskrona är mer svårskötta, men bara på det sättet att de behöver stå ordentligt svalt men ändå ljust på vintern, vilket jag inte kunnat ordna, så den fina planta jag hade i flera år åkte iväg till komposten då den aldrig blommade.

DSC_0174

Jag har glömt vad de rosa hängande heter. Någon som vet? Jag tror inte att det är en orkidé.

2 reaktioner på ”Bästa vinterblommande krukväxterna = orkidéer

Kommentarer inaktiverade.