Besprutad blomkål?

Ett fint blomkålshuvud köpte jag idag. Närodlat skulle jag ha velat ha, men jag hinner inte med grönsaksodling, och hade jag odlat blomkål hade den legat i frysen nu förstås. Jag undrar hur mycket dagens köp är besprutat?

Besprutad blomkål

På radion hörde jag att kravodlad frukt alltid är väldigt noggrant förpackad i plast, vilket inte låter så miljövänligt. Orsaken var att den inte får komma i kontakt med konventionellt odlad frukt på grund av att den frukten har så mycket bekämpningsrester på sig. Då kan det inte vara lite om det “smittar” på det viset. Jag kom att tänka på när vi var på Kreta på semester. På en åker utanför vårt fönster höll en bonde på att skörda blomkål, så vi bad att få köpa. Åh vilken god blomkål! Vad vi åt! Vi berättade glada  om den goda blomkålen för grannarna i lägenheten bredvid. Vad fick vi höra då? Jo de hade tidigare sett hur bonden besprutade blomkålen med något blått!!Ridå!

Ja det går nog till så för det mesta. Lätt att glömma när man står på affären.

En reaktion på ”Besprutad blomkål?

  1. Usch så hemskt! Hur kan vi människor vara så dumma och förstöra vår vackra jord och förgifta miljön och oss själva. Bara tanken att frivilligt hälla gift på sin mat är ju absurd och ändå händer det varje dag över hela jorden.:-(

Kommentarer inaktiverade.