Stryka gardiner

Vårgardinerna har nyligen kommit på plats i köket där julgardinerna hängde och surade. I januari blir jag plötsligt jag trött på rött, ombonat och varmt. Nu vill jag ha in de ljusa färgerna, och helst ljusgrönt. Det är en verklig vårfärg.

Vårgardiner

Det tar sin tid att stryka så långa gardiner, de är fästa i skenor i taket och når ner till golvet. Vårt kök är stort, mer som ett allrum; det var bra när alla barnen bodde hemma. I ett så stort rum tycker jag att det passar med rejäla gardiner. Att fukta tyget med en duschspruta och sedan låta tyget ligga i en plastpåse och dra åt sig fukten, är ett husmoderstips som säkert många redan använder. Men för någon kanske det är nytt. Ångan från strykjärnet räcker inte alltid till för kraftiga tyger. Och tänk förr när mormor fick värma ett tungt järnstrykjärn på vedspisen! Vad de fick jobba på den tiden.

Stryka gardiner husmoderstips

I fönstret är det än så länge tomt på krukväxter, jag har bara en halvgammal tulpanbukett med rosor och de sista julhyacinterna. Buketten band jag med tulpanerna mycket kortare än rosor och hyacinter, men nu har tulpanerna ändå vuxit förbi. I en tulpanbukett ska man egentligen inte blanda in rosor, inte bara för att de inte växer, utan också för att de vill ha varmt vatten och tulpanerna kallt.

Två fina ljuslyktor, gröna förstås, kunde jag inte motstå på Åhléns för reapriset 9,50.

Vårgardiner och blandad bukett