Blomsterskörden blir buketter

Nu finns det massor av blommor i trädgården så jag kan göra många buketter. Tyvärr har tiden inte räckt till i sommar för floristiska arrangemang. Det är konstigt, när man har som mest med gratisblommor. Jag var ansvarig för blommorna på gårdagens gudstjänst så nu jag tog saxen och skördade ett par hinkar snittblommor i går kväll. För altaret gjorde jag en somrig bukett med vita lejongap, långa rosa astilbe, ceriserosa röllika och rosenflockel.Lejongapsbukett

De enda ettåriga i denna bukett var lejongapen, som jag förkultiverat inomhus.. De övriga är perenner som inte har krävt mycket arbete. Lejongapen heter ´Rocket White´och frö finns hos Impecta.  Den sorten kommer jag att så fler gånger, den har blivit så otroligt kraftig och som högst 1,5 m. (80 cms höjd stod det på fröpåsen). En svag fin doft också.

Lejongapsbukett

Några små buketter till kaffeserveringen gjorde jag med pastellfärger av bland annat luktärter och ljusgul rosenskära. Perennen ruta ´Elin´, Thalictrum,  fick bidra med fluffiga skyar av ljuslila/gula blommor. Den rutan är fantastiskt vacker så jag får fixa fram någon bild. Ingen bild på buketterna heller, tyvärr, de är nu bortskänkta till två äldre damer i kyrkan, men de blev väldigt glada.

Och ja. i hinkarna väntar många blommor – nån som vill ha?

2 reaktioner på ”Blomsterskörden blir buketter

 1. Agneta Svensson

  Hej, ni har möjligtvis inte Passiflora “Lady Margaret” att sälja, eller vet ni var jag kan få tag i denna växt!

  vh
  Agneta Svensson, Tenhult, Småland

  1. Monica Söderström

   Nej tyvärr har vi inte den, men du kan kolla om Blomsterhörnan i Gullänget kan ta hem den, fast det blir ju långt att skicka så jag är tveksam om plantan mår bra av det.

Kommentarer inaktiverade.