Persikoskörden blir lyxmarmelad

Jag ryckte in och hjälpte dottern att skörda persikoträdet. När frukterna börjar falla ner med ett ploffs, måste man bara ta reda på dem. Jag tror det var uppåt 100 persikor på trädet.

Persikoskörd

En del frös jag in i halvor för efterrätter , en del blev klyftor för paj och resten marmelad. Jag drog bort skalet, kärnade ur och delade i bitar. Kokade utan vattentillsats och tillsatte sedan lite socker. Med tillsats av lite Melatin blev marmeladen lagom tjock. Två vaniljstänger fick koka med och ligger nu kvar medan det svalnar, så de får ge ifrån sig riktigt god smak. Lyxmarmelad kallar jag det!

Persikomarmelad

HÄR kan du läsa om hennes träd som klarar sig bra här i zon 5.

2 reaktioner på ”Persikoskörden blir lyxmarmelad

  1. Åh vilken lyx! Persikor som är så gott. Hade jag möjlighet så skulle jag ha ett persikoträd. Just sorten ‘Frost’ ska ju kunna klara sig bra. Men vårt läge är inte bra så jag tror inte det går här. Och jag har ju inget växthus. Får inköpa mina persikor i affären.

    Ha en skön vecka!
    /Anita

Kommentarer inaktiverade.