Blomsterspråket och det misslyckade frieriet

Förr tolkade man in mycket i valet av blomma, antalet och färgen. En del gör så fortfarande, kanske främst vid större tillfällen. En bukett med blå, röda och vita blommor betyder frieri likaväl som 10 röda rosor. Det kan vara bra att veta så man inte ger felaktiga förväntningar. Under floristpraktiken var jag med om ett litet misstag. Vilken tur att det inte var jag som gjorde misstaget i alla fall…

Hjärtformad bröllopsbukett med röda rosor
Hjärtformad bukett från Nordvikskolans floristutbildning

En kille kom in och funderade länge innan han valde ett kort. Han beställde 10 röda rosor att hämtas senare. Det var vinter och han skulle vara ute och träna med sin påtänkta fru. När de tränat klart tänkte han fria genom att lämna fram rosorna i omgångar och säga något varje gång. Han var så gullig när han berättade sin plan. Problemet var ju att rosorna skulle ligga och vänta vid målet, i kylan. Hur det gick med den saken vet jag inte, men dagen efter kom han in i affären och ville ha kompensation. För vad?- jo att den tionde rosen fattades!! Oj vad snöpligt! Det är ju just den tionde som betyder: Vill du gifta dig med mig?. När han precis skulle till att fria fanns inte rosen där! Oj, Oj!


Vid ett tillfälle berättade jag om episoden
och en av mina söner hörde den ledsamma historien. Men hör och häpna vad han berättade då! – “Jo killen är min kompis och jag var på bröllopet, där han lämnade den tionde rosen. Det blev så fint när han höll ett så vackert tal till sin brud och anknöt till det “misslyckade” frieriet” .

Där skulle jag ha velat vara en liten mus i ett hörn…

 

2 reaktioner på ”Blomsterspråket och det misslyckade frieriet

 1. Josefine

  Hej Monica
  Jag vill bara förtydliga min fråga: det är den 3 e stjärnan på bilderna som jag undrar över
  varm hälsning,

  1. Monica Söderström

   Jag har bara vanlig energilampor så den beror det inte på. Det är nog svårt att hitta precis lika, men före jul är urvalet större så du måste nog vänta till dess. Lycka till, det kommer ju en ny jul…

Kommentarer inaktiverade.