Stjärnan och vise männen har nått målet!

Traditionen med julstjärnor kommer ju från Betlehemsstjärnan som ledde de vise männen till Jesusbarnet. Förr sa man adventsstjärna och det är egentligen rätt, för i advent ska stjärnan upp och sedan tas ner efter Trettondedagen. Bara det att jag har inte lust att ta ner stjärnorna än! Och nog blir det fortfarande mörkt tidigt på eftermiddagarna.

Lila julstjärna

Pappersstjärnor är så billiga att man kan skaffa nya när rummet är omgjort. Två lila stjärnor passar in i TVrummet som accentfärger. En annan dag ska du få se mer från TVrummet. En gammal vit granljusstake som jag köpte på rea för många år sedan, för bara en tia tror jag, har blivit en liten favorit där den står det i nu obebodda ungdomsrummet.

Vit Ljusgran

Julträdet i svart smide som står i köksfönstret känns inte så väldigt juligt, så det skulle jag också vilja ha kvar ett tag.

Julträd av smide

Den röda pappersstjärnan i köket ger ett så varmt sken, men den är först med att plockas ner. När jag var liten hade vi bara en julstjärna, ganska lik denna, men mer orange. Man blir lite nostalgisk vid tanken. Och dan före julafton eller om det var helgen före, satte vi upp den enda elljusstaken i kammarfönstret. Ljusen var placerade som i en bukett. Jag önskar jag kunde hitta en sådan på loppis!

Röd julstjärna

En till stjärna, nu i guldigt papper får avsluta denna kavalkad, innan jag börjar tömma fönstren. Den sista att plocka bort blir i alla fall julängeln. Den kan du se HÄR

Julstjärna i guld.