Början till adventsljusstake av halmkrans

Igår lovade jag att visa hur man gör adventssljusstaken, men efter begravningen fylldes dagen av allehanda göromål, men den halvfärdiga kransen får du ändå se. Jag har klippt upp buxbomkvistar i 4-5 cms-bitar och bundit på en 24 cms halmkrans med grön spoltråd. Jag vill inte att kransen ska synas igenom så jag har lagt täta varv med kvistar. HÄR finns lite mer tips hur du binder en krans. Ett snabbalternativ som är lättare är att binda på så långa kvistar du har. Då går det fort men bindetråden syns, så då är det bättre att välja en vacker dekorationstråd, till exempel slät silvertråd.

Buxbomkrans (2)

När kransen är färdig blir det fint att dra silvertråd i mitten, kors och tvärs, upp och ner. Här har jag buillontråd som man kan dra ut i önskad längd. Då blir den mer eller mindre som sicksack och blänker därför extra mycket. Eller använd en slät silvertråd som ger ett lugnare intryck. Imorgon (läs idag för klockan är nästan 12 på kvällen nu när jag skriver, så de flesta läser väl detta på lördagen) fortsätter jag med att fästa ljusen, jag återkommer får vi se hur det lyckas!

Buxbomkrans (1)

Du har väl inte missat tävlingen om ljusträd från ljusbutiken.nu? Läs under fliken “Tävling”.