Efter helgernas frossande känns dessa godbitar fräscha och lagom söta. Skapligt nyttiga. Går fort att mixa ihop i en matberedare. Jag gjorde 30 st, så blir godbitarna inte så stora heller.
Dadel- och jordnötsbollar 20-30 st
16 färska utkärnade dadlar
1 dl jordnötsmör
3 dl havregryn
2 msk kakao ev mer
2 msk vatten eller starkt kaffe
1 dl salta jordnötter
kokos eller sesamfrön att rulla i
Mixa dadlarna med jordnötsmöret, tills det blir en smet (jag hade färdig dadelmassa istället som jag delade i små bitar och tillsatte lite extra vatten) . Tillsätt havregryn, kakao och vatten och mixa så slätt det går. Tillsätt så jordnötterna och mixa allt tills nötterna blir i små bitar. Rulla smeten till kulor och sedan i kokos eller sesamfrön. Jag hade svarta hemma, annars kan man ta vanliga ljusa och rosta dem lite först i en stekpanna.
Sanningen att säga så hade jag inte tillräckligt med jordnötssmör, så 1/4 blev ersatt med Nutella. Lite mer socker och tillsatser blev det nu, men smaken blev mycket god!
Vill ha!
Tack för tipset!
Varsågod!
Mums, mums, mums! En sån liten kula hade suttit bra nu till förmiddagsteet.
God fortsättning på nya året!
/Anette
Tidigare Rost och rädisor
Tack detsamma!