Det händer något under snön

Snön har börjat smälta bort onormalt tidigt, så den som behöver snö får hålla sig framme. Ja jag har inte tänkt åka skidor, utan mina perenna frösådder som står ute behöver snö ett bra tag till, för att få sin kylbehandling. Annars gror de inte. Ett fint ord för tillvägagångssättet är stratifiering. Men enkelt är det, speciellt om man har snö, för där under blir det lagom kallt. På norrsidan av huset har jag mina sådder för att snön ska ligga kvar, men nu behövdes en insats, då det smält så mycket. Denna hög som mannen med maskinerna fick ihop med traktorn borde räcka länge nog. Sedan får våren komma på riktigt!

Så perenner under snön stratifiering

Uppe i slänten är det redan vår. Undras om mina blåsippor snart är på gång? Och sparkföre blir det knappast mer före nästa vinter, men vem vet…

Tidig snösmältning

En reaktion på ”Det händer något under snön

  1. Anonym

    Ja, visst är det underbart att snön äntligen är påväg att töa bort hos oss här i Norrland. Men lugn, bara lugn. Innan mars är slut kommer vi få minst 20 cm snö till… Fast jag hoppas på regn… Men för den skull ska man ju inte låta bli att passa på njuta av det här underbara vädret!
    Mvh

Kommentarer inaktiverade.