Populära och trendiga sommarblommor del 7

Att tagetes skulle platsa under den rubriken hade jag aldrig trott. Inte heller att den ska få komma in i min trädgård. Men man ska aldrig säga aldrig. Gult är ju den minst populära färgen, men Inger Palmstierna som höll ett webinarium om sommarblommor spådde att tagetes kommer, speciellt i offentliga planteringar. Den nya sorten ´Alumia Vanilla Cream´ som ska vara månskensgul, ljusare än på bilden skulle jag tro, kan bli fin i stora sjok, med lite av någon högre blå blomma som kontrast. Just enkla blommor kan bli lite lyxigare om man vräker på med riktigt många, och tagetes är ju så lättodlad, så det är inga problem.

Tagetes alumia vanilla cream impecta

Liten tagetes ´Signet Lemon´, kallad kryddtagetes, skulle också kunna få flytta in i min trädgård. Kul att kunna dekorera med de ätliga blommorna. Frön till bägge finns att köpa HÄR hos Impecta fröhandel. Denna serie om sommarblommor är ett samarbete med Impecta, varifrån bilderna kommer.

kryddtagetes Impecta

 

4 reaktioner på ”Populära och trendiga sommarblommor del 7

 1. Anonym

  Det är många som har något emot tagetes. Jag förstår inte varför. Visst, den är väl inte sådär jättespeciell, men den är ju fullständigt utmärkt att använda som utfyllnadsblomma, och plantera där man vill det ska lysa upp. De är tåliga, tål regn, tål sol, tål i princip allt. Och vad vore en tur in till växthuset under vårkanten utan att få känna doften av tagetes?! Fullständigt underbart! Sen är det ju liksom många andra blomsorter att alla är inte lika fina. Däribland finns ju Tagetes tenuifolia, liten tagetes, den är rent utsagt ful oavsett namnsort, dåligt växtsätt och tål inte alls lika mycket som tex namnsorten’Yellow Boy’.
  Nej, mer tagetes åt folket säger jag bara! Det finns blommor som man blir glad av, men så finns det blommor som man blir glad av!
  Hoppas dom letar in sig i din trädgård till slut också! Man kanske ska göra sig en hemlig kupp och smyga in och ställa en tagetes på trappen din en morron…vem vet… 🙂
  Mvh

  1. Monica Söderström

   Då vet jag vem som är boven då:)! Ja jag gillar ju inte tagtesdoften, kanske där skon klämmer, men några av den här nya sorten ska få dispens!

  2. Marie Thorstensson

   Jag har planterat frön av tagetes som jag fick av en vännina i höstas plantor har redan kommit upp ska bli så kul,att se om jag lyckas fullt ut…

   1. Monica Söderström

    Det går säkert bra, och frön man tagit själv har ofta bättre kvalité än köpta, som oftast är äldre. Lycka till!

Kommentarer inaktiverade.