Drömrosen i fint sällskap

Min nya kanadensiska ros ´Morden Centennial´ är verkligen så fin som den utlovas. Den rekommenderas av den finske plantskolisten Leif Blomqvist. Min är nyplanterad för i år i kombinationen med jungfruhirs, Panicum virgatum, (kallas fontängräs av florister) som blev så lyckat!

Rosa Morden Centennial med jungfruhirs

Rosen är härdig i zon 5, en del klarar den också i zon 6. Dessutom blommar den hela sommaren och blir ca 70 cm hög. Hoppas nu att den klarar vintern, för just där den står vid dammen är marken inte så väldränerad, vilket är viktigt speciellt för rosors övervintring. Går det inte blir det till att dränera och plantera ny ros nästa år. För den här drömrosen vill jag inte avstå!

Rosa Morden Centennial med silversalvia

I botten av planteringen växer silversalvian, Salvia argentea, också en fullträff. Tyvärr kan jag inte få en bild med hela kombon, då måste jag stå ute i dammen. Alltför rädd om kameran…

4 reaktioner på ”Drömrosen i fint sällskap

  1. Underbar – och härdig – ros! Ja, det gäller ju att välja rätt växter när man bor norröver.
    Blomman på min header är en buddleja – och den går inte högre upp än zon 3. Men det är kalrt att har man bra förråd så kan man odla den i kruka, det finns ju låga sorter i andra nyanser också. Men…just den här har faktiskt valt sin odlingsplats själv. Hade tidigare två buskar i “långrabatten” med dom gillade inte läget. Vill ha riktigt torrt…..
    KRAM
    Susie

Kommentarer inaktiverade.