Få bort värsta fläcken från liljor

Många har vackra liljor i blom just nu, men kom ihåg att akta för ståndarnas frömjöl! Det är den värsta färgfläcken man kan få, kläderna kan bli helt förstörda. Det vet jag mycket väl, men “skulle bara” sätta ett stöd på några liljor och så var fläckarna ett faktum. På mig hade jag min favoritfleecetröja som jag köpte i Santa Barbara ifjol. Typiskt. Det går inte att tvätta bort, men nu fick jag prova tipset att suga bort fläcken med tejp. Efter många tejpbitar, syntes knappt fläcken. Dammsugaren fick också bistå. Konstigt att jag använder fleecetröjan i tropisk värme? Fjärde förkylda dagen nu, fast det börjar bli bättre…

Färgfläckar från liljor

Ibland klipper man bort ståndarna men då förstörs lite av skönhetsvärdet, tänk bara dessa vita utan ståndare. Vill man ställa en vas med liljor på en fin duk, blir det nog ändå att klippa. Just nu lyser liljorna upp kvällsmörkret!

Vita liljor lyser upp kvällen

 

3 reaktioner på ”Få bort värsta fläcken från liljor

    1. Monica Söderström

      Jo tack, speciellt luktärterna som jag spridit ut på flera ställen. De orientaliska lijlorna är också på g.

Kommentarer inaktiverade.