Liljan utan pollen och frömjöl har jag ju!

Ute i rabatten står den lilja jag köpte med mig hem från Holland på floristernas klassresa i fjol. Nu upptäcker jag att det är en sådan där pollenfri, utan ståndare. För några dagar sedan berättade jag hur jag fått besvärliga fläckar från liljor, men här står nu en fläckfri sort!

Lilja Cocktail Twins (1) - kopia

Bilden på förpackningen stämmer nu inte med verkligheten, som är snyggare, tycker jag. Inte så ovanligt att det inte stämmer, men oftast blir det en mindre fin sort än på bilden.Tveksamt om det verkligen är den asiatiska ´Cocktail Twins´ som ska vara orangeröd. Pollenfri är den i alla fall. Kronbladen är tjockare än vanligt och färgen går ännu mer mot plommonlila när blomman är på väg att vissna. Snyggt! Borde vara extra hållbar i vas.

Lilja Cocktail Twins (3) - kopia