En liten men god skörd!

´Tiny Tim´
Körsbärstomat ´´Tiny Tim´

Jag har inget växthus i Salsåker men några tomatplantor satte jag i gamla zinkhinkar och ställde dem i solen framför huset. Sent kom jag igång med omplanteringen till hinkarna så vissa sorter mognar först nu. I höst tog vi hem dem till det enkla växthus vi har i Överbilla och det har faktiskt inte blivit kallgrader där ännu.

Men den rätta mognaden kom först när jag tog in hinkarna för säkerhets skull. En fördel att de gick att ta in, fast om man odlar i växthus tycker jag det är enklare att odla direkt i marken, plantorna torkar inte ut så lätt. Jag planerar nu för ett fint växthus i Salsåker och där tänker jag odla i sand. Den behöver inte bytas ut som man gör med jord. Fast jag ser nu att det är inte så dumt med hinkar heller. Får nu se om vi äter upp allt eller om det blir mera “soltorkade” körsbärstomater. De jag gjorde sist äter jag som godis. Bara att klyva dem, lägga på en plåt och torka i ca 80 graders ugnsvärme, gärna varmluft. Man får ha koll för de mindre blir klara först. Brända är inte goda!