En ny Cymbidium!

Efter gårdagens läkarbesök i Sundsvall hittade jag en snygg Cymbidium till halva priset och köpte med den hem förstås! Allergiläkaren rekommenderade mig att rensa bort så mycket krukväxter som möjligt, och så går jag och köper en till! Fast vi var rätt överens om att icke doftande orkidéer är ganska ofarliga. Alla mediciner jag har pepprat mig med som ändå inte hjälper under vissa perioder, kan jag sluta med. Bara det känns bättre. Fast proverna visade på fler ämnen som jag inte tål. Bra i alla fall att veta vad jag ska undvika. Och fram mot jul ska jag se upp med julstjärnor, kanske de är värsta boven den tiden.

Cymbidium orkidé

För flera år sedan slängde jag den Cymbidium jag hade för den ville aldrig blomma om. Jag vill inte ha slit-o-slängblommor, det roligaste är ju när de kommer med nya knoppar. HÄR kan du se min Vandaorkidé som blommar varje jul, och i sommar kom en extra blomning. Knopparna kommer alltid som en glad överraskning.

Nu har jag räknat ut att denna Cymbidium ska kunna blomma om, för att jag numera har rätt förutsättningar. Den behöver vila varje år i låg temperatur kring 10 grader men ändå ljust och nu har vi en luftvärmepump i sommarstugan som håller 10 grader över vintern. Så när orkidén har blommat över här hemma åker den med till stugan. Sommartid ska jag också ha den ute för att den behöver svala nätter för att sedan blomma.