I söndags provade vi detta nya recept som blev riktigt gott. Istället för fläskfilé föredrar vi fläskytterfilé som ger större bitar och är lika god. Lite billigare, då kan man välja svensk file´. Som tillbehör valde vi sötsyrliga morotsband (HÄR finns receptet), rödbetscoleslaw och bulgur.
Asiatiska fläskfiléspett 4 port 200 grader ca 15 minuter
500 gr fläskfilé
Marinad:
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk riven ingefära
1 msk flytande honung
1 msk vinäger
1 msk soja
1/2 dl rapsolja
salt och svartpeppar
Blanda marinaden och lägg i den strimlade filén, som du skurit i cm-tjocka strimlor, 2,5 cm breda. Låt dra i 30 minuter. Trä upp på tunna grillspett och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen, gärna med varmluft. Under tiden hinner du koka bulgur.
Rödbetscoleslaw
1 stor rödbeta skalad och grovriven
1 stort äpple skalat och grovrivet
1 hackad rödlök
1 stor klyfta vitkål, strimlad med osthyvel
Blanda 2 delar turkisk yoghurt och 1 del majonäs och rör ned grönsakerna/frukten.
En måltid med mycket färg – alltså många olika antioxidanter och även mycket fibrer från grönsakerna och bulguren. Och allt går att få tag i som svenskodlat utom bulgur skulle jag tro! Som tilltugg hade vi det supergoda vitlöksbrödet. HÄR finns det receptet.
Mmmm … jag letar matrecept inför hösten och det här lätt ju väldigt gott! Ska skriva ut alla recepten. Sötsyrliga morotsband låter väldigt gott och så vackra dom är. Hela kombinationen är förresten väldigt vacker.
Önskar dig en trevlig helg!
Kul att jag fick fresta dig!