Trädgårdens klättrare del 1

Klätterhortensian, Hydrangea anomala ssp. petiolaris är nu på rätt väg=uppåt. Min vision är att den ska klättra upp längs tallens stam. Tänk när hela stammen lyser av de vita blomflockarna! Klätterhortensian är riktigt långsam i starten, men nu har den börjat leta sig uppåt. Den fäster sig med sugrötter, så direkt på en husvägg är inget bra val.

Klätterhortensia (2)

Då hortensia tycker om ett lågt pHvärde passar den växande i tallens försurande barr. Dessutom har tall inte lika utbredda rötter som många andra träd, exempelvis gran och björk, som tar för sig av all näring och allt vatten i sin närhet. Det är ganska många år sedan plantering, men om jag minns rätt, planterade jag i en grop med sand. Gräsklipp lägger jag på en gång varje försommar. HÄR kan du läsa mer om odling i sand och gräsklipp.

Klätterhortensia (1)

Jag gillar när spaljéer och väggar är fyllda med gröna växter. Tips på  fler klättrare presenterar jag framöver, lite nu och då.