En god gryta efter ett nytt recept blev dagens middag. Det är inte alltid nya recept faller i smaken, men ibland hittar man ett guldkorn, som denna gång. Många ingredienser gjorde att det tog ganska lång tid, men alla grönsakerna och svampen gör ju rätten nyttig och billig.
För 4 personer
400 g fläskytterfile´( den ger finare bitar än vanlig filé)
2 gula lökar
100 g vitkål eller rödkål
100 g burkchampinjoner i skivor
1 grön paprika
1 tsk riven ingefära
3 1/2 dl vatten
1 msk kalvfond
1-2 msk soja
salt och vitpeppar
maizenaredning
smör att steka i
Skiva lök, kål och paprika. Skär fläskytterfilén i tunna skivor, bryn i stekpanna, salta och peppra och lägg över i en gryta. Bryn grönsakerna och svampen och lägg i grytan. Tillsätt övriga ingredienser och koka under lock i ca 5 minuter. Tillsätt maizenaredning och låt koka några minuter till. Smaka av med soja och eventuellt mer salt och peppar. Gott att äta tillsammans med bulgur, tomater och avocado.