Frön med posten!

Det var roligt att öppna posten idag, när 30 beställda fröpåsar från STA rasar ur kuvertet! Jag sa just till en bekant att jag ska så bara lite i år. Det tar för mycket tid – bättre att köpa barrotade perenner – vilket jag redan beställt. Men så var det STA då, där jag får välja ur en låång frölista. Eftersom jag själv har samlat och donerat frö, får jag alla dessa påsar för 80 kr, och jag har också förtur, när fröerna fördelas. En del ovanliga fröer vill många ha så de lottas.

Frö från STA red

Många av mina önskefröer, mest perenner, kom i kuvertet, Lilium martagon, krollilja ´Norrland´ (HÄR finns bild),och vit med röda prickar, gul och mörkröd. Många olika sorters Mecopnopsis, bergvallmo och Primulor, vivor fanns med och även den vanliga ettåriga harörten, Bupleurum rotundifolium, som jag bara måste ha varje sommar, för den härliga gulgröna färgen. Den är superb till buketter dessutom. Den är lättodlad och går att så direkt på friland, men för tidiga buketter är det bra att fördriva inomhus. Frö finns att köpa på Impecta.

5 reaktioner på ”Frön med posten!

  1. Fick också fröerna idag och från SRGC i förrgår. Jorden finns hemma… ..nu behöver jag bara bli frisk så ska det snart sås. Ett kärt bekymmer 🙂

    Ha det gott! Carina

    1. Monica Söderström

      En god orsak att bli frisk då! SRGC! vad bra, tack för det tipset, det ska jag kolla. Krya på dig nu!

Kommentarer inaktiverade.