Lördagssmoothie

En nyttig och smarrig smoothie blev min lördagsfrukost. Något för din söndagsmorgon, kanske?Smoothie till lördagsfrukost

Mixa 8 dl Hallon/Granatäpple Proviva (finns i butikens juicehylla) med 250 gr frysta hallon och 1 skalad och urkärnad avocado. Häll upp i 4 stora glas och toppa med keso, granatäppelkärnor och hackad sötmandel. En riktig nyttig frukost – eller hur? Jag väntar på en kommentar från den kostmedvetne PTn – min yngste son .

4 reaktioner på ”Lördagssmoothie

 1. Kristian "yngste sonen" Söderström

  Bra idé med smoothie! Dock har jag några synpunkter 🙂

  Provivadrycken är en STOR sockerbov och den innehåller hela 80% socker. Proviva sägs ju vara bra för magen osv vilket säkerligen stämmer, men att äta en måltid med mycket socker till frukost är inte att föredra. Blir många “tomma kalorier” som inte ger någon mättnadskänsla.

  Att toppa med keso, granatäppelkärnor och sötmandlar är bra alternativ!

  Mängden du tog av dessa 3 livsmedel är väldigt svårt att veta men sett till Proviva, avokado och hallon så går det upp till ca 140kcal och av detta är 50% socker och 75% är kolhydrater.

  Detta skulle kunna vara bra att ta för att öka återhämtningen efter ett träningspass, men till frukost skulle jag satsa på att minska på sockret och öka på proteinet vilket kommer leda till bättre mättnadskänsla och troligtvis mindre sötsug till exempel.

  Ser fram emot ett nytt inlägg om smoothies! 🙂

  1. Monica Söderström

   OK jag ger mig, nästa smoothie blir det mindre socker i, jag tror Proviva har osockrat också.

  1. Monica Söderström

   Ja, jättegod, men jag får väl hålla med PTn om att det onödigt mycket socker för en frukost, men gott är det.

Kommentarer inaktiverade.