Sötsyrliga morotsband

För dig som vill laga mina jordnötsbiffar i helgen kommer här recept på det goda tillbehöret. Snabbgjort och med ingredienser som oftast finns hemma. Snyggt på tallriken, också. HÄR är receptet på jordnötsbiffarna.

Jordnötsbiffar med syrliga morotsstrimlor

Så här mitt i vintern är rotfrukter både billiga och klimatsmarta. Då de i motsats till gurka, sallad och tomater går att lagra hela vintern, kan vi köpa svenskodlat eller ännu bättre – plocka upp ur egen källare, för den som är så lycklig att ha egenodlat.

Syrliga morotsband

4 morötter
1 dl ättiksprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
1/2 tsk salt

Borsta morötterna och skala dem om det behövs. Hyvla dem på längden med en potatisskalare och lägg i en kastrull. Häll på vatten som täcker och koka i 1 minut. Spola i kallt vatten. Blanda övriga ingredienser i en skål och lägg ner morotsbanden där. Häll av lagen efter 30 minuter. Rulla krullar av banden om du vill lägga upp dem fint. Går att spara flera dagar i kylen – om nu något blir över.

En reaktion på ”Sötsyrliga morotsband

  1. Men så gott det där ser ut. Fast morötter är ALLTID gott, tycker jag. Och kanske kan jag med ditt recept få sambon att äta mer morötter. Det är värt ett försök. Ska kolla in dina andra recept här. Behöver uppdatera mitt receptförråd.

    Ha en fin dag!

Kommentarer inaktiverade.