Nu är det bärplockartider och skördetider. Fullt upp att ta vara på naturens och trädgårdens gåvor. Så det är ett tag sedan jag bloggade. Otroligt mycket blåbär har det funnits i våra trakter. Blåbär och färskost borde bli gott i bullar tänkte jag, så jag sökte reda på ett recept. Mycket gott med den krämiga fyllningen blev det. Lite som cheesecake mitt i bullen, men godare än cheesecake skulle jag säga. Så här delar jag med mig av receptet. Gör först en vanlig bulldeg på 5 dl degvätska och låt jäsa.

Fyllning till blåbärsbullar, räcker till 50 st
150 g rumsvarmt smör
300 g färskost, typ Philadelphia
2,25 dl florsocker
2 msk vanillinsocker
3/4 dl majsstärkelse
1 citron, det rivna skalet
Mixa alla ingredienser ovan.
Blanda i en skål
300 g blåbär, 3 msk majsstärkelse och 1/2 dl strösocker.
Kavla ut hälften av degen i sänder (som först fått jäsa) till en rektangel. Skär ut 25 rutor 8×8 cm och klicka på fyllning och häll på blåbär. Vik in alla fyra hörnen och nyp ihop. Lägg i pappersformar och ställ på plåt för jäsning. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i 220 grader ca 8 minuter.
Ev häll över lite tunn glasyr gjord av florsocker och vatten.
Fika och njut!
Låter fantastiskt gott!!
Ja, inte dumt att ha ett gäng i frysen…
Mums!
Bara synd att vi inte har blåbär här i skogarna.
Men du har i alla fall givit mig inspiration att baka.
Ha det skönt!