Go’bullar med fyllning av färskost och blåbär.

Nu är det bärplockartider och skördetider. Fullt upp att ta vara på naturens och trädgårdens gåvor. Så det är ett tag sedan jag bloggade. Otroligt mycket blåbär har det funnits i våra trakter. Blåbär och färskost borde bli gott i bullar tänkte jag, så jag sökte reda på ett recept. Mycket gott med den krämiga fyllningen blev det. Lite som cheesecake mitt i bullen, men godare än cheesecake skulle jag säga. Så här delar jag med mig av receptet. Gör först en vanlig bulldeg på 5 dl degvätska och låt jäsa.

Gobullar med färskost och blåbär

Fyllning till blåbärsbullar, räcker till 50 st

150 g rumsvarmt smör

300 g färskost, typ Philadelphia

2,25 dl florsocker

2 msk vanillinsocker

3/4 dl majsstärkelse

1 citron, det rivna skalet

Mixa alla ingredienser ovan.

Blanda i en skål

300 g blåbär, 3 msk majsstärkelse och 1/2 dl strösocker.

Kavla ut hälften av degen i sänder (som först fått jäsa) till en rektangel. Skär ut 25 rutor 8×8 cm och klicka på fyllning och häll på blåbär. Vik in alla fyra hörnen och nyp ihop. Lägg i pappersformar och ställ på plåt för jäsning. Pensla med uppvispat ägg.

Grädda mitt i ugnen i 220 grader ca 8 minuter.

Ev häll över lite tunn glasyr gjord av florsocker och vatten.

Fika och njut!

3 reaktioner på ”Go’bullar med fyllning av färskost och blåbär.

Kommentarer inaktiverade.