När vi gör torkade äppelringar blir det massor av skrutt och skal kvar som faktiskt kan bli riktigt god saft. Så enkelt och snabbt. Bara lägg allt i en bytta eller kastrull, helst rostfri och häll det kokande vattnet över. Låt svalna och ställ sedan kallt i ca 3 dygn. Sila sedan genom silduk och sockra efter smak. Konserveringsmedel är nödvändigt, då äppeldrickan annars kan bli förstörd. HÄR kan du läsa om hur jag enkelt gör torkade äppelringar och äppelklyftor för frysen.
Äppeldricka
4 l skal och skrutt
4 l kokande vatten
2 tsk citronsyra
1 tsk atamon (konserveringsmedel)
Drickan får en svag gul färg och smaken liknar den alkoholfria cider man köper på matbutiken, fast utan kolsyra. Den som har en kolsyremaskin fixar sådant själv förstås. Drickan ska inte blandas ut lika mycket som vanlig saft. Prova dig fram. Nästan ingenting har drickan kostat och visst känner sig så nyttig då man verkligen tagit vara på allt.
Sååå gott!! Och fyndigt med ett recept på skruttet och skalen. 🙂 Tumme upp för att ta tillvara på allt som går!
/C
http://fondofhome.blogg.se – nyinvigd renoverings-/inredningsblogg
Jaa väldigt gott!