Godaste banankakan – saftig med mycket smak!

Så mycket god banansmak att det egentligen inte behövs någon choklad. Men vill du ha det, så välj själv – vit, mjölkchoklad, eller mörk choklad. Den här gången glömde jag att blanda ner den i smeten och rörde istället ner i bakformen efter några minuter, så all choklad kom upptill, som synes. En bättre blandning i bunken är en fördel, om man nu vill ha choklad.

Saftig banankaka

Banankaka ca 20 skivor 175 grader 45 minuter

4 st välmogna bananer, gärna övermogna
100 g smält smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk kanel
100-150 g grovhackad choklad

Smält smöret och låt svalna. Mosa bananerna med en handmixer i en bunke. Mixa ner äggen och smöret. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och mixa ner blandningen i den första bunken. Grovhacka chokladen och rör ner med en slev. Häll smeten i en smord och bröad avlång form på 1,5 liter. Här hade jag bröat med kokosflingor, men det funkar med ströbröd eller vad du vill. Grädda i ca 45 minuter. Testa med en sticka som ska vara bara en aning kladdig. Låt kakan kallna i formen och skär sedan i skivor. Njut!

TIPS: Jag byter ofta ut en del av vetemjölet mot något nyttigare, exempelvis havrekli eller pofiber.

Härnäst kommer min recension om en ny bakbok med enkla recept, och det blir också möjlighet att vinna den på Instagram. Bra inför julbaket, eller hur! Så följ mig på Instagram @gladigront redan nu!

Men före det kommer mina tips för att få fin och lång Amaryllisblomning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.