Gör romantisk dekoration av julblommorna

Av överblivna julblommor som amaryllis och hyacinter kan man göra en fin blomsterdekoration som inte alls känns julig. I en låg glasskål med vatten la jag tre avklippta amaryllisklockor. För att de inte skulle tippa ikull satte jag dem i små blötlagda oasisrundlar, som jag skurit ut ur ett rosa block. Det finns oasis i olika färger, inte bara den mörkgröna, och ibland även färdiga rundlar. Genom glasskålen skimrar nu det rosa fint tillsammans med flytande “iskristaller”.

Överblivna julblommor blir ny dekoration
Överblivna julblommor blir ny dekoration

De gröna philodendronbladen har klarat sig ända sedan dan före jul då jag gjorde min traditionella stora julbukett. De bladen verkar nästan ha evigt liv! Några vita hyacinter kommer med fler stänglar så de blev en fin slinga runt dekorationen.

Slinga med hyacintklockor
Slinga med hyacintklockor

Bara att plocka loss klockorna och trä upp dem på silvertråd, en och en. Här har jag använt den tunnaste tråden, kallad myrtentråd, som finns i flera färger.

Hyacintklockor på silvertråd
Hyacintklockor på silvertråd

Sedan ett varv runt varje klocka med tråden så sitter det bra.

Hyacintklockor fästa på tråd
Hyacintklockor fästa på tråd

Så blev mitt inlägg som skulle kommit igår, men jag hade bestämt att först skulle jag jobba med min kursredovisning. Annars blir det lätt att bloggen går före som känns mindre krävande. Och inte hade jag orkat plocka ihop den här dekorationen heller. Jag var så matt efter magsjukan, så orken räckte inte för mycket av kursen ens, men nu är jag på banan igen. Redovisningen är nästan klar för sista delen, så nu får jag blogga igen! Så följ med och se vad som händer under den nya växtsäsongen, för den börjar så fort jag rotat fram fröpåsarna!

Dekoration med amaryllis och hyacinter (1)

En reaktion på ”Gör romantisk dekoration av julblommorna

Kommentarer inaktiverade.