Grönt ger framtidshopp

Lindkvistarna i vasen har just slagit ut i en mild ljusgrön vårfärg! Just den färgen man blir så glad av. Åtminstone jag.Till påsk vill man ju ta in naturen och riktigt känna att våren är här. Ljusa färger och krokiga slingriga växter som de här kvistarna ger vårkänsla. Växterna liksom kryper fram ur vissnad skog och mark.

Lindkvistar i vas (2)

När det gröna börjar spira ger det en signal om liv och hopp. Passande då att kyrkan firar Jesu uppståndelse under påsk, då också naturen återuppstår – ett under så stort som något. Vårt myckna äggätande under påsk kommer från att hönorna förr började värpa då när värmen började komma. Kanske de piggade på sig då de kunde hitta lite gröna strån att picka i sig.

Lindkvistar i vas (1)

Att så frön och planera för trädgård eller balkong ger framtidshopp. Personer som fått en svår sjukdom, ja kanske en dödsdom, kan känna hopp när de sår ett frö som blir något som ska växa ända till hösten för att skördas då. Att så fröet är att tänka att det här ska jag skörda, så jag ska leva när hösten kommer.

De nyutslagna lindbladen går faktiskt att äta. De är goda i sallad. Du borde testa om du har en lind.

En reaktion på ”Grönt ger framtidshopp

Kommentarer inaktiverade.