Hallå svenskar – ta reda på blåbären!

Någon sa att bara en halv procent av Sveriges blåbär plockas. Vi har det för bra när vi kan gå och köpa vad vi behöver istället för att hämta det som är gratis i naturen. Thailändarna de kommer och plockar, men hur hållbart är det att åka så långt? En del tjänar nog en bra slant, men de får slita och ibland går det med minus. Bäruppköparna som tagit hit dem tänker nog bara på att tjäna pengar själv och thailändarna får ofta bo i misär. Sen är det inte vidare trevligt med den nedskräpning de ibland lämnar efter sig.

Vi borde själva ta reda på det skogen ger, samtidigt får vi motion och rensar hjärnan i skogens lugn. Just blåbär innehåller också så mycket nyttigheter, att köpa gojibär blir helt onödigt när man har blåbär i frysen. Och  det måste väl vara bättre att thailändarna och andra fattiga får hjälp där de bor. Och att vi svenskar som har det så bra ger mer bistånd till behövande länder.

Att rensa blåbären är inte det roligaste man gör, men gott att plocka fram ur frysen, och tänk på blåbärskaka! Recept kommer här framöver!