Nu är det förkylt

Sedan en vecka har jag dragit på en besvärlig förkylning. Mannen med maskinerna – han jag bor ihop med – drog hem den. När viruset väl finns inne i huset är det inte lätt att klara sig, så till slut låg jag där också. Ja, han låg inte – “måste” jobba ändå. Och jag väl varit så mycket i farten som jag orkat också. Jag litar till mitt dundermedel, indianernas medicin som görs av den snygga trendblomman Echinacea purpurea.

Det gäller att börja medicinera så fort det minsta symptom känns. Första dygnet varannan timme och sedan 3-5 ggr per dygn. På flaskan står att det ska blandas i 1/2 glas vatten, men en god vän tipsade om att det är effektivare att ta koncentrerat på en sked. Det bränner det! Annars är en mugg med het mjölk det som lindrar bäst i halsen åtminstone för stunden.

Echinacea indianernas medicin