Halmkrans blir äggkorg

Halmkrans blir äggkorg (2)Vår andra halmkrans får tjänstgöra som äggkorg. Med ett fat i botten är det bara att lägga i äggen och fira påskaftonsfrukost. Jag har valt att göra kransen med jordnära färger, men den som vill kan förstås pimpa med kycklingar och filtblommor i glada karamellfärger. Kransen kan du lägga på vilket fat eller tallrik som helst som är lagom stor, den ska ju inte synas. Den första kransen som blev en påskplantering kan du se HÄR.

 

Åggkorg för påskbordet av halmkrans (4)

Till äggkorgen behöver du några videkvistar, grov ståltråd och avbitartång, lite vita eller bruna påskfjädrar och kanske en kyckling som får vaka över äggen. Och en halmkrans på 25 cm.

Halmkrans blir äggkorg (1)

Klipp till ståltrådsbitar och böj dem till märlor med hjälp av tången. Böj till videkvistarna lite och märla fast dem med ståltrådsbitarna. Lägg i vita påskfjädrar i mitten, några enstaka svagt persikofärgade och bruna lät jag också följa med, och lägg så i äggen, gärna i skiftande bruna och vita nyanser som matchar videkvistarna. Den som har en fin kyckling sätter dit den på halmkransens kant. Jag hade en fin dunig kyckling i förrgår, men den har tydligen smitit, så det får duga ändå.

Åggkorg för påskbordet av halmkrans (2)

Får man inte tag på bruna ägg är det bara att lägga rödlöksskal i kokvattnet. Låt dem ligga kvar och svalna i vattnet efter kokningen, så blir färgen lite shatterad.

Färga påskägg