Härligt till laxen : Saffransris av havre med avocado och apelsin!

Svenskodlat havreris blir lyxigaste rätten tillsammans med lax stekt i micron. Enkelt att tillaga och varför skulle man köpa ris utomlands ifrån? På påskbordet och året runt är detta en läcker och nyttig rätt.

Havreris med saffran, avocado och apelsin. Citrondressing till.

RECEPTET:

Koka havreris enligt förpackningen och tillsätt i kokvattnet 1 hönsbuljongtärning och 1 kuvert saffran per 4 portioner. Stöt först saffranet i en mortel med lite socker. Låt svalna när det är färdigkokt och blanda ner 1-2 tärnade avocado och 1-2 apelsiner i bitar.

Lägg laxfilén på ett fat och krydda med salt och paprikapulver. Stek i micron på högsta effekt tills den är genomstekt.

Citrondressing: Blanda smetana med lite citronjuice och garnera med lite citroncest eller riven citron.

FEST!

Psst! Gör du detta under påsken passar det med en fågelbokaka efter maten. Recept HÄR.

Läckert saffransris till laxen