Dessa kärleksmums överträffar med hästlängder de vanliga! En extra stor sats glasyr som också rinner in i själva kakan gör den så saftig och smarrig. Så gott med kaffesmaken i glasyren! Rena kondiskakan. Jag kommer aldrig mer att baka det gamla vanliga receptet. Men det som smakar det kostar … mycket smör och mycket florsocker. Första gången gjorde jag dubbel sats, så det gick åt otroliga 1,5 liter florsocker! Men det blev många många bitar som fortfarande finns kvar i frysen. En enda ruta räcker till kaffet om någon tittar in.
Kärleksmums 2.0 20 minuter i 175 grader
200 g smör
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 1/4 dl kakao
2 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
150 g smör
7 1/2 dl florsocker
4 1/2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kokt kaffe
Garnering:
2 dl kokos
- Sätt på ugnen och klä en form med höga kanter (25 x 35 cm) med bakplåtspapper.
- Smält smöret och rör ihop med mjölken. Låt svalna.
- Blanda mjöl och övriga torra ingredienser i en bunke.
- Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke och rör ner mjölblandningen och smörblandningen.
- Grädda i formen i 20 minuter i mitten av ugnen. Kolla med sticka att kakan är torr även i mitten.
- Ta ut kakan och tryck ca 20 hål med ett slevskaft.
Gör glasyren medan kakan svalnar. Smält smöret och rör ner resten ingredienser. Häll glasyren över den svalnade kakan. Nu rinner det glasyr också ner i hålen och bildar en god fyllning. Strö på kokos och låt svalna/stelna i flera timmar. Så är det bara att skära i rutor. Lite kanter runt kakan blir det alltid att skära bort. Inga problem – de går rakt in i munnen!