Hemlagad chokladpudding- extra god och utan konstiga ingredienser.

Fin pudding till billigt pris är den hemkokta, och att laga till den tar bara 10-15 minuter mer än att vispa ihop färdig mix. Görs av vanliga ingredienserna som oftast finns hemma. Speciellt tycker jag att konsistensen blir väldigt krämig och bra. Valfri smaksättning med vanilj eller olika aromer. Pepparmintsdroppar skulle nog också bli gott med. Egna bär från frysen väljer jag som tillbehör, fräscht och nyttigt. Annars är det förstås lyxigt med en gräddklick och minimarshmallows. Detta recept är på 8 portioner, men man tar gärna mer, så gott är det. Då kanske det bara räcker till 4-6 personer.

Hemlagad chokladpudding

Gammaldags chokladpudding 8 p

8 dl mjölk
1 dl maizena majsstärkelse
3/4 dl rårörsocker eller strösocker
2 ägg
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
Gott som det är men man kan ta extra smaksättning, ibland väljer jag lite extra vaniljessens, och några droppar av vardera gräddkolaarom och romarom.

  1. Vispa äggen i en kastrull tillsammans med socker, kakao och vaniljsocker.
  2. Vispa ner lite av mjölken och majsstärkelsen, och när det är bra blandat, resten av mjölken.
  3. Ställ på spisen och koka upp försiktigt under omrörning. När första bubblan syns och blandningen tjocknat, ta från spisen och kyl genom att ställa kastrullen i kallt vatten i diskhon. Rör om ibland. Tillsätt smakessenser efter behag.

2 reaktioner på ”Hemlagad chokladpudding- extra god och utan konstiga ingredienser.

  1. När barnen bodde hemma gjorde jag ofta hemmalagad chokladpudding, sedan har det bara inte blivit av.
    Igår gjorde jag “dina” amerikanska jordnötcookies. De blev jättegoda. Tack för receptet! Rekommenderar dem!
    Det tog ett tag innan jag gjorde dem p g a att jag inte hade alla ingredienser hemma.
    Skön söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.