Höstdekoration av vad som finns i trädgården – snabbt och enkelt!

Går man en runda så finns det mycket användbart i trädgården. Mina stamrosor skulle in på vinterförvaring så jag tog vara på de små outslagna rosorna. Fröställningar från smällspirean åkte med – de är så dekorativa. Och så såg jag den lilla pärlrönnens dekorativa vita bär och några små blad.  Mer än så behövdes inte.

Det sista från trädgården blir en fin dekoration

Jag hade tänkt göra en oasisdekoration och skulle bara sätta blommorna i vatten tills vidare i en djuptallrik med vatten. Men kom på att jag inte behövde oasisen. Jag gjorde ett rutnät av transparent tejp över tallriken och stack bara ner där. Den som inte har rosor att hämta i trädgården kan köpa en billig 10-pack, och har man inte en trädgård går det att hämta fröställningar och blad i naturen. Vi får passa på, om någon månad finns inte så mycket mer än barrkvistar och mossa att hämta ute.

Rosor, smällspirea och vita rönnbär

I den nya boken Fyra Årstider, floristisk inspiration,  kan man hitta idéer för hela året. Här kommer snart en recension av den och samtidigt en tävling där du kan vinna den fina boken!

(Besöksräknaren ser konstig ut, något har blivit fel i widget, så de nya siffrorna kommer inte fram. Får vara så tills jag hittat ett alternativ, så vet du.)