Julgott del 1: Koka chokladmarmelad med hallon

Med mörk choklad, hallon och mörkt muscovadosocker kan marmeladen inte bli annat än god. Den kallas också Lady Marmelade. Den som vill ge hemgjorda julklappar har här en bra idé! Häll upp i en fin burk, texta en fin etikett och lägg in i cellofan tillsammans med en liten delikatessost och goda kex eller knäckebröd, kanske hemgjort det senare också…

Lady Marmelade

Det roligaste med julen är pysslandet i förväg och med en vecka kvar till advent kan vi börja lite smått. Som du förstår kommer fler tips här framöver. Du kan också se fjolårets tips om du skriver in sökordet Julpyssel i rutan längst upp till höger. Året dessförinnan finns under rubriken Julinspiration. Eller sök bara på ordet jul. I spalten med Kategorier, Smaskens, hittar du många av mina favoritbak- och godisrecept. Koka Lady Marmelade (2)

Lady Marmelade

Koka 500 g hallon med 2 dl mörkt muscovadosocker i 10-15 minuter. Dra kastrullen från plattan och rör ner 100 g mörk choklad som delats i bitar. När chokladen smält är det bara att röra om igen och hälla upp på varma burkar och sätt direkt på locken. Burkarna värms bäst i ugnen på 100 grader så blir de steriliserade också.

Koka Lady Marmelade (1)

Muscovadosockret ger en mustig lakritssmak. egentligen ska det vara mer av sockret, men då blir det för sött, tycker jag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
19 november, 2015Permalink

2 thoughts on “Julgott del 1: Koka chokladmarmelad med hallon

    • Ja här är det fortfarande grönt så julstämningen får man fixa själv! Ha det så skönt i värmen!

Comments are closed.