Julinspiration florist del 7: Lyxiga julbuketter

En sådan lyxbukett som klasskamraten Ellinor bundit inför Nordvikskolans blomstershow, skulle vem som helst bli glad för. Lägg märke till det röda garnet, en mjuk ullig kontrast till de lysande blommorna. Man kan hitta mycket i gömmorna som kan passa, tänk bara på att lägga på riktigt mycket om det ska göra síg. Man måste vara bestämd, som vår fröken Gabriella brukar säga. Det ser mer genomtänkt ut då. HÄR finns fler sätt att använda yllegarnet.

Gabriella Kjellberg floristlärare och Ellinor

Höstterminen avslutades i fredags och klassen skingras nu för alla vindar. En ovanligt trevlig klass, som jag tror har betytt mycket för varandra. Och inte minst vår populära fröken Gabbis (bilden ovan t v). En fantastisk lärare som kan anpassa kraven efter elevens nivå, hon kan ha hur många bollar som helst i luften och har dessutom ögon i nacken. Tänk vad mycket vi fått lära oss av denna underbart goa, kreativa människa! Om du som läser detta skulle vilja bli florist – välj då Nordvik! Du ångrar dig inte. Ny klass börjar i vår och platser finns kvar.

STOR RUND JULBUKETT MED GARN

Jag gick denna utbildning enbart för min egen skull, för att det kändes roligt. Efter en olycka som lika gärna kunde betytt slutet, har jag tänkt att det jag vill göra ska jag inte skjuta på framtiden. Jag har bara nu.

Med mycket blommor i trädgården sommartid har jag alltid gjort buketter, mer eller mindre bra. Det var egentligen där intresset började. Jag märker också att jag omedvetet tänker “snittblommor” när jag väljer trädgårdsväxter, för jag har sällan låga växter. Egentligen hade jag inte som mål att bli yrkesutbildad, fast nu känner jag att jag trivs med att jobba som florist. Allra bäst är väl kombinationen trädgård på sommaren och florist på vintern.

En julbukett till bjuder jag på , här med Niklas Jensen, som var gästlärare inför Blomstershowen. Här har han plockat in julstjärna m fl krukväxtblommor i buketten.

Niklas Jensen bukett med julstjärna

2 reaktioner på ”Julinspiration florist del 7: Lyxiga julbuketter

  1. Fina buketter! Jag ville bli florist för länge sen men det tyckte min allergiläkare var en riktigt dålig idé. Så jag gör som du… ..tänker mycket i termer bukett när jag planterar också. Ha det gott! /Carina

    1. Monica Söderström

      Ja, min moster som hade svår astma tålde knappt något inomhus, men ute hade hon desto mer blommor, som du. Blommor är det svårt att vara utan…

Kommentarer inaktiverade.