Julpyssel 2: Gammaldags julpyntning med naturmaterial

Vill du se pyntningen på bygdegården där jag är vaktmästare? Imorgon är det julmarknad, annars hade jag inte varit så tidig. På Facebook fick jag många goda råd om vad jag ska kalla denna skapelse, så nu har jag valt det långa namnet droppformad granrisdekoration. I gårdagens inlägg finns beskrivning på hur man gör den.

Droppformad granrisdekoration red(2)

På baksidan ser du hur jag har bundit vid en kraftig käpp.

Droppformad granrisdekoration (1)

Från Ernst Kischsteiger har jag idén till dessa krusidulliga apelsiner. Med ett ciselingsjärn har jag gjort mönstret och sedan hängt upp med najtråd som jag stuckit igenom apelsinen och böjt till med en tång. Den kopparfärgade najtråden fick jag tag på för en tia på Järnia. Finns också svart, men nu är det så populärt med guld, koppar och brons så jag valde bort den svarta denna gång. Sedan är det bara att pynta med vad man har. En kvist från lärk och en tallkvist som fick lite fusksnö som jag fäste med vanlig hårspray och rosetten av mörkrött yllegarn som är så populärt med ett naturfärgat snöre fullbordar den rustika traditionella stilen. Vilken härlig doft när man går in genom dörren!

Hängande julapelsiner a la Ernst

I fönstren satte jag de nya elljusstakarna och hängde röda äpplen i fina band.

Julpyntat i fönstren

Julpyntat i fönstren (2)Apelsinskivorna som jag torkat i ugnen blev ett riktigt gammeldags pynt i fönstren. Denna gamla bygdegård lever liksom upp i jultider och blir nästan en Sörgårdsidyll.

Visst blir apelsinskivorna vackra när ljuset lyser igenom!

Har du kommit ihåg att tävla om de fina julstjärnorna? Läs under fliken “Tävling”!

Julpyntat med torkade apelsinskivor

2 reaktioner på ”Julpyssel 2: Gammaldags julpyntning med naturmaterial

    1. Monica Söderström

      Tack! Ja vid advent och jul vill man ha mycket naturmaterial och det är ju nästan gratis också!

Kommentarer inaktiverade.