Odlar snittulpaner och imorgon mera julpyssel!

En  planteringslåda full med tulpanlökar ska bli fina buketter på vårvintern. Jag kunde inte låta bli att köpa mer realökar, fast jag inte behöver mer ute. Men jag tänkte att jag kan väl odla till buketter precis som vi gjorde på trädgårdsutbildningen på Nordvik där jag gick för några år sedan.

Odla snittulpaner (1)

I krukor har jag satt lökar i många år, mer för att odla fram och ställa på bordet, men nu provar jag också på att bli riktig tulpanodlare – i en liten skala, ja. Lökar man köper så här sent kan ha torkat i butikens värme, så man får kasta några. Planteringsjord blandade jag av lika delar torvjord, grov sand och jord från trädgårdslandet. HÄR kan du läsa mer om plantering i kruka. Sand la jag också ovanpå så ligger lökarna stadigare.

Planteringslådan har fått stå ute tills nu när det är några minusgrader och idag åkte den in i matkällaren där den får stå tills lökarna skjutit tjocka skott. Sedan tar jag fram dem till ljuset i den svala tvättstugan. Allt ska nog gå bra, bara inte det kommer in möss i matkällaren, en gång hade de till och med dragit med sig lökar ut ur källaren!

Odla snittulpaner (3)

Imorgon blir det julpyssel igen: gör något fint av syltburken!
Påminnelse: glöm inte tävlingen om de fina julstjärnorna! Läs under fliken “Tävling”!

 

2 reaktioner på ”Odlar snittulpaner och imorgon mera julpyssel!

  1. Eva Runnding

    Ja just ja, och så är det viktigt med tiden i mörker innan flytten fram i ljuset. Nu kommer jag ihåg också, gick ju på Nordvik förra året, kul! Man glömmer fort när man inte gör sakerna hela tiden.

Kommentarer inaktiverade.