Julpyssel 9: DIY presentask

En present eller julklapp behöver inte kosta mycket. Ofta finns det redan tillräckligt med material hemma för att fixa något fint att ge bort. Här har jag använt pappasken som 4 små blockljus stod i. Precis lagom höjd men det går ju att klippa ner en hög ask. Jag klädde med vanlig hushållsfolie, vek in och limmade folien under asken med hobbylim. Sedan klippte jag en bit till som precis passade i botten och la i med matta sidan uppåt. OBS! Använd en gammal sax då den kan bli slö av folien. På utsidan av kanterna limmade jag fast vitt lovikkagarn som jag drog i så många varv att det sista kom uppe på kanten. Just garn är poppis nu bland florister, i buketter och annat. Det blir en rustik kontrast mot glittrigt och blankt.

Så är det bara att fylla med något  fint, till exempel en hemgjord snöstjärna av kristyr. HÄR kan du läsa om hur du gör sådana.

Presentask av snöstjärna av kristyr

Hemgjord tryffel av äkta vara utan onödiga tillsatser är väl en bra present. Här har jag gjort romtryffel av vit choklad och äppeltryffel rullad i hackade cashewnötter. Recepten kommer här framöver. Äppeltryffeln har inget tillsatt socker och är närapå nyttig! Ja om man inte äter så många i alla fall…Asken är gjord precis likadant men nu har jag förpackat i cellofan och valt ett band som matchar både i färg och form – om du tittar noga, så är bandet prickigt. Det tar igen tryfflarnas runda form. De små julkulorna är också runda och det vita bladet tar igen romtryffelns färg men kontrasterar i form. Tänket en florist har för att arrangera blommor går att använda i alla sammanhang där färg och form ingår.

Tryffel i presentask gjord av kartong folie och lovikkagarn

Mera pyssel imorgon och kom ihåg tävlingen! Har du inte svarat på tävlingsfrågan har du fortfarande chans fram till klockan 20!