Igår var visst den rätta dagen, men vegetariskt äter vi oftare än så. Inte av ideologiska skäl utan vi äter det som är gott och nyttigt och där ingår ofta kött. Men vi väljer svenskt och helst köper vi direkt av bonden och jägaren. Med svenska regler tror jag att vi får världens bästa kött från djur som haft det bra. Men det är kul att prova något nytt och detta vegetariska recept kommer vi gärna att göra igen. Läcker gulgrön färg inuti med röda chiliprickar och gott tillsammans med turkisk yoghurt smaksatt med torkad pepparmynta och grillost, typ halloumi, stekt på svag värme. Tar inte längre tid att göra än vanliga köttbullar och smakar lika gott. Jag skulle tro att även barnbarnen skulle gilla kikärtsbullarna!
Kikärtsbullar 4 port
3 förpackningar färdigkokta kikärter
1 röd chili
1 dm purjolök
2 vitlöksklyftor
2 ägg
2 dl havregryn
1 msk spiskummin
2 tsk curry
salt
Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Hacka chili och purjo fint och pressa vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser i matberedare till en smet eller använd stavmixer. Låt smeten dra 15 minuter och forma sedan runda bullar, liksom köttbullar. Enklast om du sköljer händerna undet kallvattenkranen emellanåt. Stek i smör eller olja i några minuter på varje sida.
Fler goda vegetariska recept hittar du om du skriver in “soppa” i sökrutan uppe till höger så finns där några vegetariska alternativ. Och min LCHF-grönkålspaj är en av de godaste pajer man kan äta. HÄR finns det receptet.
Takk for flott oppskrift! De skal jeg prøve ☺
Vilket sammanträffande. Jag har precis lagt ett paket kikärtor i blöt och går till datorn och ser detta. Måste prövas!
Hur mycket är det i en förpackning? Jag kokar kikärterna själv och fryser ner i olika stora påsar.
234 g avrunnen vikt. Lycka till!