Het chili kan väl passa på Alla Hjärtans Dag? Bakad i hjärtform dessutom! Jag gjorde ett provbak och har provsmakat. Ingen chock alls. Sött och starkt passar ihop, och med en halv frukt blev det lagom tycker jag. Sort av chilifrukten påverkar, så man får chansa eller prova sig fram. Jag använde den vanligaste smala jag brukar köpa på Willys. Jag har inte sett nån annan chilisort där. Men en fördel om det så starkt att man inte kan äta så stor bit, ha, ha! Här kommer det önskade receptet. Och imorgon söndag kommer ett helt annorlunda och ovanligt tips för en enkel vardagsmiddag på Alla Hjärtans Dag. Röda rosor är temat…Du kan aldrig gissa vad jag hittat på! Men nu till kladdkakan!
Kladdkaka med chili 175 grader i 30 min
150 g smält smör
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1/4-1/2 chilifrukt, finhackad utan frön
3 3/4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
kokosflingor att ströa formen med
Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner smöret. Blanda övriga ingredienser och rör ner i smeten. Smörj formen och ströa med kokos. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kallna helt innan du tar den ur formen. Vispad grädde och bär passar till.
Ett alternativ till garnering är att glasera med smält riktigt mörk choklad för starkare chokladsmak och lägga på några ringar strimlad chilifrukt. Många odlar egen chili och har sparat torkad. Jag skulle tro att den också fungerar i kakan, men det är svårt att veta hur mycket. Den behövs nog en chilispecialist till det!