Läcker 3-rätters middag med enkla medel – Huvudrätten

Läcker påskmiddag med enkla medel

Förrätten morotssoppa och efterrätten vit chokladmousse med fruktsalsa ska nu kompletteras med en huvudrätt. Vill du ha den extra gul så här till påsk, så tillsätt lite gurkmeja. En syrlig och lite söt sallad passar bra mot den currystarka kycklingen.

Kyckling i currysås 4 port

1 kg kycklingfilé

3 dl vatten

1 msk salt

1 msk curry

2 tsk paprikapulver

1 tsk citronpeppar

Koka kycklingfiléerna med övriga ingredienser i 175 graders ugnsvärme i 45 minuter. Vänd filéerna några gånger.

Sila av skyn och späd med vatten så det blir 5 dl. Krydda upp med mer curry efter smak och red såsen med 4 msk mazienaredning. Häll såsen över kycklingfiléerna.

Servera med bulgur och en vårgrön sallad av isbergssallat, vindruvor, ärtskidor och äppelbitar (gärna surt grönt äpple).