Långsam vår men ändå för snabb!

Å vad glad jag blir när jag hinner till sommarstället en halv dag ibland och får njuta av trädgårdens vårblomning! BillaBlom har ju öppet varje dag så det blir till att hålla sig mest hemma i Överbilla. Mitt ibland ogräs, löv och skräp lyser vårblommorna som den här dubbla jordvivan jag glömt namnet på. Tålig och lätt att dela och få fler. Den finns i mängder av färger så det är lätt att bli hagalen. Och massor av andra söta vivor finns det. HÄR kan du se fler söta jordvivor.

Gul dubbel jordviva

Ogräset ska väl bort nån gång det också. Vissa platser kommer sist i tur, först har jag lagt tid på att lägga gräsklipp i alla sandplanteringar så växterna får näring och skjuter fart. Speciellt rosorna och klematis behöver rejält med gödsel den här tiden. Gräsklippet har jag lagrat från ifjol i svarta plastsäckar, så nu är det en svart, gödselluktande gegga, som är rena krutet för växterna. Den blålila jordvivan med vita kanter trodde jag hade försvunnit men nu tittar den fram igen. Nog är den speciell, Primula vulgaris ´Blue Sapphire´.

Primula vulgaris ´Blue Sapphire´Lilavit primula jordviva

Den här tiden kommer belöningen för det man fick ner i höstas. De rosa hyacinterna piggar upp de gamla vanliga påskliljorna. Tokigt att kalla dem påskliljor, när de blommar i maj, före pingst till och med. Knappast ens pingstliljor hade varit rätt namn. Mallen är väl södra Sverige som vanligt… Vi borde hitta på ett bättre passande namn här i norr!
Knallgult med chockrosa- vårfärger

Ha en skön vår du också och njut av varje nytt livstecken naturen ger oss!

 

 

En reaktion på ”Långsam vår men ändå för snabb!

  1. För mej kan s k ogräs vara vackert. Ogräs är ju något som bara växer där det inte ska. Men vem bestämmer var det ska vara??!?!
    Här i Wales är det en underbart vacker morgon. Ha en bra dag!

Kommentarer inaktiverade.