Sockersöt är bara förnamnet

Vissa primulor väcker måste-ha-begäret. Inför Alla Hjärtans Dag ifjol sökte jag sorten ´Valentine´, HÄR finns bild, men fick inte tag i den. Nu såg jag att den fanns hos grossisten i Sundsvall, där jag ändå skulle köpa snittblommor. Men den var slut när jag kom. Snyft! Men på Blomsterlandet fann jag den här primulasorten som kanske är ännu sötare.

Primula vulgaris ´Roze`
Primula vulgaris ´Suze`

Bägge nämnda sorter heter Primula vulgaris, jordviva, som finns i massor av varianter. Sockersöt var förnamnet, men den har fler bra egenskaper: den går att plantera ut i trädgården, är härdig och återkommer år från och dessutom växer plantan med fler och fler bladrosetter, så att den går att dela och jag får fler sötingar. Vilket kap!

Primulorna är lättskötta men de tål inte att torka ut, HÄR kan du läsa mer om skötseln.

 

 

 

3 reaktioner på ”Sockersöt är bara förnamnet

  1. Ett måste då snön ligger tjock,, jag har bara hittat ljusgul och lila enkla jag får nog ta en sökrunda till, så att kunna plantera ut dem härligt, Tack för en hörlig inspirerande titt i din blogg monica

Kommentarer inaktiverade.