Litet hängbarrträd för alla årstider

Ett favoritträd som ryms i varje trädgård är Larix decidua, hänglärken ´Puli´ som nu på våren kommer med härliga ljusgröna tofsar längs de hängande grenarna. På hösten blir barren gyllengula för att sedan ramla av. De kala grenarna kan man smycka med en ljusslinga under vinterhalvåret.

Larix decidua hänglärk ´Puli´ (5)

En fördel med att barren ramlar är man inte inte behöver skydda med juteväv mot vårsolens uttorkande värme. Det är annars nödvändigt för alla barrväxter de första åren. Hänglärken passar i en japansk trädgård och när man vill ha en sparsmakad stil. Fina små kottar blir det också på trädet. Härdigheten uppges ibland till zon 4, ibland zon 5. På Björkudden i Själevad, där jag gjorde min allra första trädgårdsdesign. växer och frodas i varje fall hänglärken sedan flera år.
Larix decidua hänglärk ´Puli´ (6)

Bilderna tog jag hos min granne Monica igår. Hon pysslar gärna i trädgården och har många fina växter – en återkommande kund som hittat en hel del hos BillaBlom – bland annat lärken. Och även i år finns hänglärken förstås hos BillaBlom. Läs under fliken BillaBlom plantskola. Upp mot berget hade min granne så fint med primulor och vårlökar så jag bjuder på bilder därifrån också. Vårblomning hos Monica Byström (1)

Hon har tydligen något på gång, så snart finns det mer att se. Tänk den som hade en sån fin berghälla att plantera vid!

Vårblomning hos Monica Byström (1)

 

 

En reaktion på ”Litet hängbarrträd för alla årstider

Kommentarer inaktiverade.