Lyckas med sådd av paradisblomster! Min nya metod.

Nu är det dags att så paradisblomster. Ifjol grodde mina paradisblomster bättre än annars så nu har jag fler tips. För det mesta har de grott med vanlig behandling, undervärme på badrumsgolvet dagtid och svalare på natten. Men i första försöket grodde inte mycket, jag skyllde på gamla frön, men när jag flyttade alla sådder till sommarstugans inglasade altan för första året, ploppade massor av små paradisplantor upp. Det var de kalla nätterna som gjorde susen, inte fryskallt men bara några grader varmt.

Paradisblomster ´Cherry Queen´

Sammanfattat: Paradisblomster gror bäst med värme på dagen och bara några grader varmt på natten. Jag gissar att det är den stora skillnaden som är viktig. Men viktigast är tydligen nattemperaturen. Dessutom ska fröna sås på jordytan och inte täckas med jord. Och plast över som håller fukten. HÄR finns mer av mina såråd.

Det finns också vit paradisblomster, jag tror jag ska prova den också i år. Den här kombon med jätteverbena är fin.

Jätteverbena Verbena bonariensis med vit paradisblomster bild: Impecta

2 reaktioner på ”Lyckas med sådd av paradisblomster! Min nya metod.

  1. Roligt när man knäcker koderna. Tänk att nattempen skulle vara avgörande.
    Jättefin kombo med vitt, gräs och verbenan. Synd bara att paradisblomstret är ettårigt. Blir lite sugen i alla fall.

Kommentarer inaktiverade.