Vinterodling av gröna skott i fönsterbänken. Enklaste sättet!

Denna kalla vinter behövs extra mycket grönt i maten, och nu vaknar odlingslusten till! Det allra enklaste och billigaste är att odla ärtskott. På kort tid kan du skörda massor med skott från en förpackning gula ärter för 15 kr. HÄR hittar du ett inlägg om hur jag gör.

Bondbönskott provar jag för första gången. Jag groningstestade 10 av mina egna frön från i somras för att veta om det är lönt att så dem i trädgårdslandet. Alla 10 grodde så nu blir de goda skott att äta i vinter! HÄR kan du se hur jag gjorde testet. Självklart kan du plantera direkt i jord utan att förgro, men det är en fördel att blötlägga fröna över natten. Resten frön jag har sparat ska bli massor med nya bondbönor i sommar.

Bondbönsfröna började att gro i sin burk!

När det kommit små groddar på fröna stoppade jag försiktigt ner dem i en djup odlingslåda med jord. Tomasken från när jag köpte frukt är helt perfekt. Jag satte bara fröna någon cm under jordytan och vattnade försiktigt, så nu har jag goda skott att klippa. Bondbönskotten är saftigare med en mildare smak, passar bra i en blandad sallad.