Lyxig citronglass med färdigköpt lemoncurd.

Så enkelt att göra egen citronglass på bara några ingredienser. Antingen med smetana eller yoghurt som bidrar med en fräsch syrlig smak. Om man sedan serverar i citronskal eller en rånkorg blir det hur lyxigt som helst.

Glass med yoghurt, kola och lemoncurd

2 olika recept har jag provat. Bägge lika goda. Det med mindre fett är nog lite nyttigare.

Citronglass med kola och yoghurt 3-4 pers
3 dl turkisk yoghurt 10%
1 dl lemoncurd
1/2 dl karamelliserad mjölk(finns färdig på burk) annan kolasås funkar också
lite rivet citronskal, eller cest
3-4 rånkorgar, rån eller kex.

Rör upp lemoncurden och blanda sedan med yoghurt och karamelliserad mjölk. Godast om lemoncurden inte blandas ner helt slätt, så känns citronsmaken mer. Frys smeten i en plastlåda och rör om några gånger. Lägg upp med glasskopa i rånkorgarna och strö på lite citroncest om du vill piffa. Jag gjorde egna rånkorgar, hittar du inte att köpa kan du istället sticka ett rån eller kex i glassen. Bär till är gott. Annars kan du testa mitt recept på rullrån, istället för att rulla de färdiggräddade är det bara att lägga på ett upponer-vänt glas. Men du behöver ett rånjärn förstås. HÄR finns receptet.

Hemgjord glass i citronskal

Snabb citronglass i citronskal
1 citron per 2 pers
Smetana
Lemoncurd
Rostad kokos
ev kolasås

Dela citronerna på längden och gröp ur fruktköttet. Vispa ihop lika mängder av smetana och lemoncurd, smaka av eftersom – mängden lemoncurd kan du justera efter eget tycke.
Fyll smeten rågat i citronskalen och ställ dem plant i frysen några timmar. Låt tina lite före servering och strö på rostad kokos. Jag rostade den i micron och rörde om ofta.

Tips: I botten av citronskalen kan du ha en liten kolagömma av karamelliserad mjölk eller annan kolasås.