Min nya spaljépergola

Vad nöjd jag blev med klematisspaljén som mannen gjorde klar till första trädgårdsvisningen! Armeringsnätet har rätt så små maskor och smäckra dimensioner och stilen passar till vår 60-talsstuga. De raka linjerna är annars inte något jag föredrar i trädgården, men i närhet till huset är det helt okej. Faktiskt lite Ulf Nordfjell-stuk över det hela (en av världens bästa trädgårdsarkitekter), med lite fler formstarka växter än Alliums bollar skulle det likna ännu mer. Jag får fundera över hur jag kan förstärka de geometriska formerna, rektangel har vi i spaljén och cirkel i Alliumbollarna. När vi skaffat mer armeringsnät blir det sådant även i taket på pergolan. Så kan man gå där under och njuta av blommorna på väg ner till källarn.

Spaljépergola av armeringsnät

3 reaktioner på ”Min nya spaljépergola

  1. Alliumbollarna åkte tillsammans med aklejornas fröställningar och brunnävornas i stora svarta sopsäckar under veckan som gick. De var vackra så länge det varade. Nu njuter jag av rosor, stjärnflockor och vita blåklockor.
    Fortsatt skön sommar!
    Birgitta

Kommentarer inaktiverade.